Oyun sektörü hızla ivmelenerek yükselen ve büyüyen bir sektördür. Farklı oyun kategorilendirme çeşitleri bulunmaktadır.
Oyunlar, farklı disiplinlerin(görsel sanatlar, müzik, edebiyat, mühendislik vb.) bir araya gelip, hayal edilen kurallar ve oynanış mekaniklerinin tasarlanması ve hayata geçirilmesiyle oluşmaktadır. Bir dijital oyunu tasarlamak için gereken işgücü ve zaman miktarı genelde öngörüldüğünden fazla olmaktadır.
2D Oyunlar, oyun dünyasının x ve y eksenleri üzerinde şekillendiği ve genelde 3D oyunlara göre daha az kaynak kullandığından dolayı mobil oyunlarda 3D oyun dünyası yerine sıklıkla seçilmektedir.
İzometrik oyunlar, 2D oyunların özel bir bakış açısıyla tasarlanması ile 3D olarak görünmesini sağlayan bir oyun dünyası tipidir. Ayrıca 3D olarak tasarlanmış oyunlarda da izometrik bakış açısıyla oynanışta yapılmaktadır.
3D oyunlar, oyun dünyasının x,y ve z eksenleri üzerinde şekillendiği ve yüksek sistem kaynağı tüketmesi ve performans isteyen oyunlar olarak bilinmektedir. 3D oyunların geliştirmek, 2D oyunlara göre oldukça uzun süreçlere yayılmakta ve büyük geliştirme ekiplerine ihtiyaç duyulmaktadır.
VR oyunlar ise, 3D oyunlara farklı oynanış yöntemi olarak içinde bazı duyu organlarımızı kullanabilmemize olana tanımakta. VR oyunlar sanal olarak 3D oyun dünyasının içinde olma hissini vermekte ve fiziksel hareketlerimizle 3D oyun dünyasıyla etkileşimlerde bulunmamıza olanak tanımaktadır.
Son güncellemelerini tamamlayıp gönderdiğimiz Space Voyager oyunu play storeda. Tasarım ve kodlamasını tarafımızca gerçekleştirdiğimiz Space Voyager oyunu play store'da sizleri bekliyor. Uzay mekiğinle ne kadar ileri gidebilirsin?
Çok yakında yeni ve farklı bir dini soru uygulaması ile karşınızda olacağız. Uygulama veya bizden haber almak istersen bizi sosyal medya adreslerimizden takip edebilirsiniz.